HTC heeft zojuist twee nieuwe mid-range Android smartphones onthuld, de HTC Desire U12 en Desire U12+. Beide toestellen zullen geen hoge ogen gooien, maar bieden de consument wel een interessante budget-optie.

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld
Aan het design zal het in ieder geval niet liggen. Met een metalen frame en ‘3D Liquid Glass‘ wordt het ontwerp strak afgewerkt. De compacte HTC Desire U12 heeft een 5.5-inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 720 x 1440. Onder de motorkap zit de MediaTek MT6739, in combinatie met 3GB aan werkgeheugen.

Verder heb je als gebruiker beschikking tot 32GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Aan de achterkant zit een 13MP camera, met autofocus en auto-HDR. De selfiecamera heeft een 5MP camera met een diafragma van f/2,4. Een bescheiden 2730 mAh batterij moet ervoor gaan zorgen dat het toestel een dag meegaat.

De Desire U12 heeft een 3.5mm headphone jack, maar loopt wel achter met een microUSB-port. Anno 2018 is dat toch opvallend. Verder is het toestel dus geen indrukwekkende smartphone, die je vergelijkt met flagships. Maar goed, dit is een budgetmodel. Het draait dus vooral om het design en de prijs/kwaliteit-verhouding.

Laat die prijzen nou helaas nou net nog niet bekend zijn. Terwijl het daar wel vanaf hangt of het een goede deal is. Daarvoor moeten we dus nog even geduld hebben. De HTC Desire U12+ doet een schepje bovenop de specs van zijn kleinere broertje.

Het toestel heeft een 6-inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 720 x 1440. Onder de motorkap zit de Snapdragon 450, in combinatie met 3GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen blijft helaas op 32GB steken, nog steeds wel uitbreidbaar.

Een 2965 mAh batterij moet je de dag door gaan helpen. Dat lijkt erg magertjes, maar dankzij de zuinige Snapdragon moet dat in ieder geval op papier wel goed komen. Wat het meest opvalt aan de Desire U12+, is de dubbele camera aan de achterkant.

Het toestel voegt een diepte-registrerende camera toe aan de 13MP unit. Daardoor kun je het bekende bokeh-effect toepassen, waarbij de achtergrond geblurd wordt. Aan de voorkant vind je een 8MP camera, met een diafragma van f/2.0 voor betere selfies met slecht licht.

Neem contact op

Sorry, we zijn er nu niet. Stuur een e-mail met uw vraag. We nemen z.s.m. contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

glas kapot