Droptests zijn allesbehalve objectief, of wetenschappelijk. Er komen zoveel factoren bij kijken, dat je er eigenlijk weinig zinnigs over kunt zeggen. Maar ja, ze zijn wel zeer vermakelijk. De iPhone X is al een tijdje op de markt, dus ook de bijbehorende droptest video’s. Nu is dan ook de Samsung Galaxy S9 aan de beurt.

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest
Verrassing: glas breekt snel. Steeds meer flagships hebben een glazen achterkant. Dat is nodig om het draadloos opladen mogelijk te maken. Dat maakt ze echter ook zeer kwetsbaar. Wat voor speciaal glas er ook op zit, een val van redelijke hoogte is sowieso funest. Oftewel, je hebt een goede case en een screen protector nodig.

Er is een partij die droptests serieuzer aanpakt dan anderen, voor zover dat überhaupt kan. Dan hebben we het over SquareTrade. Het YouTube-kanaal testte eerder al de Samsung Galaxy S9. De conclusie was duidelijk: de Galaxy S9 is bijna net zo kwetsbaar als zijn voorganger, de Samsung Galaxy S8. Die smartphone werd al bestempeld als de meest kwetsbare smartphone ooit.

Nu vergelijkt het bedrijf de Galaxy S9 met de iPhone X. Welk toestel weet het beste flinke klappen te incasseren? Het resultaat is verrassend, want de Galaxy S9 komt als winnaar uit de strijd. Het ligt er echter maar net aan op welke kant je de smartphones laat vallen. Aan de achterkant werd het glas van de Galaxy S9 verbrijzeld, terwijl de iPhone X heel bleef. Naast wat kleine butsjes en krassen.

Aan de voorkant is het een heel ander verhaal. En tja, uiteindelijk draait het om je scherm. Het scherm van de iPhone X viel meteen uit elkaar, wanneer het toestel op zijn voorkant landde. De Galaxy S9 hield het wat dat betreft langer vol, al barstte (heh) het feest later ook bij Samsung’s toestel los.

Ach, al met al is een ding duidelijk: beide toestellen zijn zeer kwetsbaar. Investeer in een goede case, want je hebt immers bijna duizend euro aan je toestel besteed. Een ding viel overigens op: de variabele diafragma van de Galaxy S9 bleef ook na flinke drops werken.

Neem contact op

Sorry, we zijn er nu niet. Stuur een e-mail met uw vraag. We nemen z.s.m. contact op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

HTC